Om Green Comfort

Vi er en dansk skovirksomhed med base i Randers dedikeret til at levere fodtøj af høj kvalitet, der ikke kun fokuserer på komfort, men også på dine fødders sundhed. Med vores 30 års lange erfaring er vi stolte af at tilbyde produkter, der kombinerer stil, funktionalitet og lang levetid til vores loyale kunder.

Vores tidslinje

1994

Historien begyndte med det, der i dag er virksomhedens succes, EnergySole™ - en
stødabsorberende indersål, hvis konstruktion om materialesammensætning øger komforten og bidrager til den generelle velvære.

Støddæmpende materiale fra rumfartsindustrien gav idéen til en skosål. På en forretningsrejse til USA blev founder Jesper Stærmose præsenteret for det revolutionerende materiale, hvis egenskaber var vidtrækkende. Et produkt, der var ude af stand til at tabe sin stødabsorberende evne.

Det blev begyndelsen på Green Comfort. I 1994 stiftede Jesper Stærmose og Hans Jørgen Millner virksomheden. De så potentiale i at hjælpe forbrugerne til komfortabelt fodtøj.

70% af kroppens støddæmpning foregår nede i foden. Idéen var at lave indlægssåler til folk, der gik og stod meget. Fremfor at stå på aflastningsmåtter, skulle sålerne fungere som den intelligente aflastningsmåtte, man lagde direkte ned i arbejdsfodtøjet.

Et koncept, som har vist sig at holde ved.

1995

Mere end ét skridt foran. Det var, hvad Green Comfort ønskede at være. Det sunde fodaftryk, der kunne forbedre livskvaliteten for hvert skridt. I 1995 lancerede Green Comfort de første to linjer af sandaler med integreret biomekanisk sål. De to sandaler er siden blevet til 150 forskellige modeller.

1999

Efter et samarbejde med Bedriftssundhedstjenesten lancerede Green Comfort i 1999 egenproduceret arbejds- og sikkerhedsfodtøj med integreret og optimeret indersål.

Ved salget af sikkerhedssko til industrien fulgte også en service, hvor de enkelte ansatte fik et fodaftryk af en fodterapeut med henblik på at forebygge og sikre bedre livskvalitet.

2004

Beslutningen om at udvide produktionen fra såler til sko skal tildeles Green Comforts kunder.

Kundernes efterspørgsel efter komfortsko henvendt til hverdagsbrug førte til den konsistente designfilosofi, der nu strømliner alle Green Comforts produkter. En harmoni af komfort og fashion. Green Comforts sko er designet til at forbedre din livskvalitet for hvert skridt.

EnergySole™ blev omdrejningspunkt i alt Green Comforts fodtøj. I stedet for den typiske sålkonstruktion med et stødabsorberende lag over ydersålen, var Green Comfort nytænkende i sin løsning: en stødabsorberende indlægssål i mikrocellulær polyuretan. Et slidstærkt materiale, der bevarer bounce-effekten og stødabsorberingen meget længere end en traditionel ydersål.

2004

Green Comfort blev i januar 2004 opdelt i to aktieselskaber:

Green Comfort, der beskæftiger sig med udvikling, produktion og markedsføring af komfort fodtøj til job og fritidsbrug. Og Green Comfort Medical, der i samarbejde med ortopædkirurger og fodterapeuter, producerer fodtøj til patienter med behov for specielle løsninger heriblandt diabetikere og gigtpatienter.

2006

Hos Green Comfort ønsker vi at give verdens mest udsatte børn og unge en bedre fremtid, der giver familierne bedre levevilkår og en tryg opvækst med adgang til undervisning og sundhed.

Som sponsor hos PlanBørnefonden støtter vi kampen for at sikre børns rettigheder. Alle børn fortjener et værdigt liv og en stemme lokalt, nationalt og globalt.

I 2006 blev vi sponsor til fire børn fra Kenya.

2016

I Green Comfort innoverer og nyfortolker vi fodtøj med omtanke for miljøet. Èt af vores mest markante “fodaftryk” er vores sortiment af håndfiltet uldhjemmesko, produceret på egen fabrik i Nepal.

Vi hedder Green Comfort, fordi vores mindset er grønt. Vi stræber efter ansvarlige materialevalg som fiskeskind, øko- og bionedbrydeligt læder samt genbrugsmaterialer. Enkle, men effektive løsninger, der bibringer til en grønnere produktion.

Vores fodtøj er dansk design, men udviklet i tæt samarbejde med vores lokale agenter og de fabrikker, vi faciliterer i Kina, Indien og Nepal, hvor vi har vores egne kvalitetskontrollører ansat, der sikrer etisk produktion og social ansvarlighed i overensstemmelse med gældende regler.

2016

Håndsyet i Nepal med kærlighed og omsorgsfuld opmærksomhed på bæredygtig- og etisk produktion. WOOL by Green Comfort forener dansk design med Nepalesisk håndværk. Vores sortiment af håndfiltet uldsko er resultatet af kvalitetshåndværk og uovertruffen komfort. Hvert par uldsko fortæller en historie skabt af håndens værk med sin broderede signatur, der personliggør og afspejler håndværkeren bag.

Green Comforts engagement i Nepal styrker lokalsamfundet, skaber arbejdspladser, giver kvinderne adgang til uddannelse og støtte til deres børns skolegang.

2020

Ingen forandring uden forankring. Hos Green Comfort innoverer og nyfortolker vi fodtøj i bestræbelsen på komfort og fashion.

Det kræver vedholdenhed at forblive relevante i en branche, hvor konkurrencen er stor. Med reference til optikerbranchen, der tilbyder gratis synstest, blev Jesper Stærmose inspireret.

Kunderne skulle garanteres en oplevelse. En oplevelse, der gav dem viden om deres fødder. En fodscanner blev designet til formålet, og er nu at finde i 140 udvalgte skobutikker.

Med den kan kunderne få en personlig fodprofil, identificeret eventuelle skavanker og hjælp til forebyggelse ved valg af den rette indlægssål fra Green Comfort.

2021

I Green Comfort ønsker vi i fællesskab at revolutionere skobranchen. Det kræver de rigtige partnere. Derfor introducerede vi i 2021 vores “Partnerkoncept”.

Et koncept, der skal give vores partnere de bedste forudsætninger for at betjene Green Comforts kunder ude i skobutikkerne.

2021

Med værdier forankret i den skandinaviske designtradition forener Green Comfort tidløs funktionalitet med kompromisløs kvalitet. Med lanceringen af “RAIN” - vores gummistøvle kollektion - tilbyder vi velkendt komfort i nye klæder. Et stilsikkert valg, der ikke kun er forbeholdt praktisk brug. Tilføj et twist til din hverdagsgarderobe med Green Comforts gummistøvler.

Fra at være en nicheproduktion til et veletableret sortiment fremelsket af Green Comforts kunder.

Glæd jer til sommeren 2024 hvor vi præsenterer vores design samarbejde med iværksætter Anne Mette Voss. Oplev kunst og komfort med smukke akvarelprints.

2022

Komfort og fashion - sådan lyder tjeklisten til en holdbar og gangbar garderobe, der forener stilfuld velvære til gavn for fødder og krop.

Med TRACK N’ TRAIL blev Green Comforts outdoor-kollektion introduceret. En sko til herre og damer henvendt friluftslivet. Fornuftig fodtøj der er let genkendeligt og funktionelt. Åndbar, vandtæt og fremstillet i genanvendte plastikflasker.

2023

I Green Comfort kerer vi om social ansvarlighed. Et pejlemærke vi med omsorgsfuld opmærksomhed tilstræber i alle vores initiativer. Derfor indledte vi i 2023 et samarbejde med Røde Kors i håb om at gøre en medmenneskelig forskel med udgangspunkt i globale- og nationale behov.

I samarbejde med Røde Kors bidrager vi til, at Green Comforts overskudsvarer genbruges og omsættes til nødhjælp og socialt arbejde. I 2023 donerede vi 1300 par sko. Første forsendelse af 2024 var 160 par.

I fællesskab er vi med til at gøre en forskel.

2024

I august markerer vi Green Comforts 30 års jubilæum. En fejring, der begyndte med grundlaget for virksomhedens succes: EnergySole™, og som siden har været omdrejningspunktet i over 4 millioner par sko, der alle tjener én og samme mission: at bidrage til den generelle velvære, dine fødder fortjener.

Virksomhedens succes er drevet af én fælles indsats, én holdpræstation hvor alle bidrager positivt til Green Comforts virke og fremdrift.